Hello Dubai

Assalamualaikum. :)

as i said in the previous entry, i wanna update about Dubai rite? anyway, after like four days in Istanbul, we continue our journey to Dubai which is like 5 hrs journey from Istanbul.

what i can say about Dubai is that memang dia sedang berkembang dengan pesat. i mean, betul betul pesat. sebenarnya gambar hotel pun aku tak amik, sebab sentap. 1 malam it costs us about 450aed. tapi hotel stok 2 bintang. memang aku sentap lah. internet pun nak pakai kena bayar. 20aed for 24hrs. boleh imagine tak, kat Malaysia ni Marriot Hotel tu berapa bintang pun lagi murah daripada kat sini. and and when i was in Dubai i cant wait to go back home. betul, tak tipu. huu

 entah lah mungkin masa tu pms kot sebab tu lagi emosi taktau lah. haha. and area tempat kitorang tinggal tu memang dekat dengan Gold Souk and Spice Market. within walking distance. so wajib lah hotel tu celah celah bangunan kan. aku tak kesah pun. kehkeh

 ni just naik boat tour trough the river kat sbelah tu :)


 Gold Souk

 
mak saya. tengok je, tak beli pun. haha :)

 this is Burj Dubai :)

 behind them is Burj Al Arab. but sadly tak boleh masuk dalam. ya lah. hotel 5 star kan, siapa lah kita ni dia nak bagi masuk wekkk. haha. anyway yg ni pun tak puas hati gak sebab even kalau dia takmo bagi masuk pun atleast buat lah satu tempat cantik untuk tourists datang untuk ambil gambar and simpan as memory.. betul tak? buat mahal mahal wat pe kalau tourists datang nak masuk amik gambar pun tak bleh.. (amboi marah noo) hahaha :P


haha yang ni mak tengah leka pilih abaya kat belakang. he he

kat sini kalau nak beli shawl memang murah. boleh dapat 10aed 1 helai. if beli borong lagi dia bagi murah. 1aed is equivalent to 0.85sen Malaysia. murah lah sikit kan. hehe. pilihan pun banyak, ada pashmina, square shawls, emm banyak lagi laahh :) kat sini pun even famous for its abaya. abay tu sama macam jubah. mak saya suka beli kat sini sebab boleh bargain. hehe

 this is how it looks like in Dubai Airport. yesssss see those chocolates. borong sudah. its duty free. haha :P

yah this is Dubai Aiport Duty Free. panjang gilaa. it has almost 300 gates daripada hujung ni ke hujung tu. pernah haritu aku bejalan dari gate 200 berapa entah nak pergi gate 118, sebab nak pergi beli stamps kat dia punya booth post office so that boleh post poscard kat akak aku. and yes, kaki rasa nak tercabut. then lepas tu kitorang kena pusing balik ke gate 244 or something sebab nak pergi foodcourt dia.. nice kan. haha @.@




duduk kat Dubai dalam 3 hari je, then we got back to Malaysia. memang letih wa cakap luu. travelling is something tiring. tapi kalau anda fit okaylah. ni baru journey tujuh jam dalam satu flite. ada sekali tu aku naik duduk dalam tu sampai 13jam. nasib baik lah ada tv, tapi kebas2 jugak lah kaki. haha

anyway, esok nak start kelas dah. so later lah until next update kayh, sebab kat Shah Alam currently takde line internet. kehkeh. hope you guys enjoy this entry, saja nak berkongsi pengalaman :)
.

5 comments:

nabila faryzza said...

nape dia xbagi masuk. adoi. dah la kt dubai, mmg bangunan tu yg famous. sekali xdapat masuk en. memang agak frust laa.

starscream aisyah said...

haritu mak aisyah beli coklat milka yg sbelah tobleron tu la..ya Allah, kacang dia mmg banyak sangat2 :P bestnye di gi dubai... :D

idahMOMOE said...

@eja: kan kan? memang frust pun. haha
entah asal pelik sangat rules macam tu. haha

idahMOMOE said...

@aisyah: best g dubai sebab ada duty freeeee :P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

moden world..