Marinara Spaghetti

Assalamualaikum. bonjour. eh eh

malam ni happy rasa sebab berjaya buat Marinara. haha <-- semangat sangat ni i tell you. tak plan pun tapi sebab esok macam tak de kelas sehari so why not masak harini kan? bukan senang nak tengok aku masak kat umah sewa ni. he he he

i made my own simple recipe selepas tengok tengok2 resipi yang ada.
ingredients include:
spaghetti
tomato
garlic, bawang besar
seafood: udang/lala/sotong etc
daun parsli with daun basil
black pepper

okay cara nak buat senang je. semua bahan tu cincang, kecuali spaghetti, dedauns ngan seafood tu lah. haha then tumis semua then gaulkan dengan spagetti tu. haa last sekali letak pepper. senang je kan? he he 

but then resipi aku ni takde daun daun tu semua, tak jumpa pulak kat Giant Pusat Komersial ni. aduii. thats why the taste was a lil bit off. tapi sedap jugak. simple je. :)

*the one and only picture*

p/s: sorry housemate sebab tak join korang berbuka sama sama harini, mangat sangat dah tadi nak memasak. haha :P.

No comments: