Saturday, January 5, 2013

Dubai Trip #2

Assalamualaikum. :)

Dah lama sebenarnya nak update pasal ni. Sampai tahun baru pun tak update update lagi. Setahun katanya. Hahaha

Actually last December when me and my family went to Leeds, we stopped by at Dubai for 3 days i think. So this entry is about our experience buying abayas and all! Hehe. Its quite a long entry, with pictures and all, please bear with me :P

 Arrived in Dubai airport at 9am. Everybody was super hungry. Sebab makanan dalam flight tak sedap. Haha :P

So this was our hotel, Orchid Hotel. :3 Nice jugak laa. Russian people like to stay here. Entah kenapa. Pastu selalu hari hari nampak orang French baru balik (dari beach agaknya) lepak dekat hotel lobby :O




Then our first journey beginnn. Mestila cari kedai beriyani dulu. Hehe. Tapi lupa nak snap gambar. Terbaik wa cakap lu makanan dia. Siap ada teh tarik. :3 Visitors Restaurant nama dia. Memang orang Malaysia kalau gi Dubai akan datang makan sinii :3 Located in Naif Road. Hehe

Later that evening lepas dah berehat rehat, we went to Dubai Mall and Mall of the Emirates. Mak memang terer bab bab map ni. Salute mak. Hehe

 In their train. and yeah its more canggih than Malaysia. Canggih apa eh dalam english? Hahaha


 Hmm dah letih2 berjalan. Rasa macam nak makan pulak kan. So we went to the foodcourt. Major alert! Major alert sebab sini semua high end punya restaurant. Nama je foodcourt, but everything here is pricey! one dish can be up to 50 dirham. Okay. 



 :P 

 Levi's store. Haha ada kedai Garret popcorn, siap ada giant size popcorn, tapi terlupa nak amik gambar. Hehe

 Inilah aquariumnya. They say, Dubai Mall is the biggest mall in the world. Is it true? Tapi aquarium dia agak besar jugak laaa.

 :D

 Kat luar mall ni located Burj Khalifa. Tinggi wehh serius. Haha. Tapi alid aku cakap dia tiru KLCC, siap ada park and all. 


 :3


 Mall of Emirates tak sempat nak amik gambar dalam mall dia. Well kitorang gi Carrefour je. Beli souvenir kat situ. Hee

 Next day, we went to the souksssss. Again mom and dad as the tourist guide. :P

 Gold souk. :)



 Abaya shopping. Hehehehe i dont know why did my face look like that. Macam nak pengsan je. Haha



Fawwaz sayang aki dengan tokma yee. Hehe



Setakat ni service tak mengecewakan. I like the part where we can watch movies in the airplane. Makanan la kena improve. Heee

hmm baru perasan takde gambar kat Duty free. Arghhh steres la macam ni. Haha. :P

.

2 comments:

Syazwan Che Deraman said...

bestnya..

nak singgah dubai lah kalo ada duit nanti.
heheh

idahMOMOE said...

Best best. Anda kan pilot nanti mesti lagi best boleh travel banyak tempat :)