Buttercream

Assalamualaikum

semalam aku try buat buttercream topping for cupcakes tu. and and it turned out like this 


i dunno what to say! HAHA

actually it was abit lembik and was it suppose to be chilled first before we eat it? emm. anyway, okay lah kot kan untuk first try. siap guna piping bag lagi. kekok sungguh. hahaha. tengoklah design tu. ada yang tak jadi. tapi yang satu kat atas tu memang konon nak buat design bunga ros. he he

senang je nak buat, guna butter, icing sugar, sedikit vanilla essence and sedikit susu.

btw, aku buat ni untuk bagi kat Fida. she is one of my closest friend and it was her birthday the other day. and aku taktahu nak bagi apa. so i just made her these. sweet kan? tolong la cakap sweet. HAHAHA



p/s: to my housemate, kalau nak rasa ada lagi dalam peti ais tu, haritu dah offer tapi korang tak perasan kot. hehe


.

No comments: