Thursday, August 4, 2011

MIRI & BRUNEI Trip

Assalamualaikum uollssss

okay ingat tak last time aku cakap aku nak update pasal teaser 1 tu kan? okay ni baru berpeluang nak update ni . ngehngeh

actually entry ni banyak gambar, so sbb tu macam malas sikit nak update kihkih :P

 second day aku kat miri, terus pegi Gua niah . haaaa

 nak pegi trail gua niah tu kene seberang sungai dulu . nasib baik ada boat . ekeke . sorry terselit gmba gedik . haha :P

 its about 3km trail to the cave itself okay . huargghhh

 this is Gua Niah . indah sangat ciptaan tuhan . sjuk je mate tengok . eh tengok gambar lah, tp bila sampai kat situ bau tahi kelawar, ya allah!

 kek lapis Sarawakkk . best gile yang kaler pink tu . rase cheese . hehe

 bungkus dulu cantik2 .

 ni adalah mee kolok wantan . reason die sebab ade wantan . yang kaler putih tu wantan la tu . hehe best gileee weh! korang sume nanti kalau pg Sarawak jangan lupa rasa ya? ;)

 terubuk ikan masin .

 aku rasa ni ulat ulat yang orang Sarawak tu makan kot . emm

 yang ni Laksa Sarawak, dia pakai mihun . actually betul ke ni laksa Sarawak eh? haha

 went to the museum the next day . Petroleum Museum

 inside the museum . ngehngeh

 shopping pasu . tapi seketul je la . haha



 time ni da kat Brunei . Actually pegi brunei in one day je, naik kete . its like one day trip . sbb Miri memang dah dekat sempadan Brunei kan . so dlm 2hrs journey boleh sampai Bandar Seri Begawan dah :)

 time nak naik boat keliling Kampung Ayer . ayah aku freaked out thats why kitorang sume kena pakai life jacket -,-'

Kampung Ayer, kat sini sume rumah dorang atas air . semua lengkap, ade bomba, polis, sekolah menengah + rendah + agama .

 budak budak ni sume nak pegi sekolah . laju weh bot ni!



 and this is my mom . hehe saje2 letak ni, muuaahh! :P

p/s: kalau nak clear lagi just klik kt gambar tu ye :)

konklusi nya :

1: Miri bandar dia kecik je, besar lagi Kuantan kampung halaman ku ni
2: Orang Brunei kaya gile weh, takde pengemis pun kat negara dorang . pencen BD 1000 dorang dapat .
3: Brunei cuti hari Jumaat dan Ahad, hari lain diorang kerja
4: Orang Miri pun kaya, umah besar segala
5: Takde jual roti Gardenia kat Miri. haaaa

okay, sekian . terima kasih kerana sudi membaca sampai bawah yeee ;').

8 comments:

Am said...

Roti Gardenia xde kan? huhu

Trip ngan kawan2 enjoy, tapi ngan family lagi best :D

welcome 2 Miri, tq 4 coming :D

idah-alhabsyi said...

ohh, sarawakian ke? hehe.
welcome2.
nak makan gardenia kena tggu balik semenanjung. hehe ;)

Mimie. said...

nape takde roti gardenia?cmne nk pegi ni.hahaha xley xde roti.hihi

nak kek lapis cheese!hihi ;p

idah-alhabsyi said...

entah la tatau la kenapa takde gardenia. roti lain ada, tp bukan brand gardenia la. haha
kalau nak juge kene bwak bekalan dp umah. hehe :P
nak kek lapis meh datang beraya kat umah! haaa ;DD

The Pekan said...

tak boleh blah nak compare dengan kuantan! HAHAHAHA

idah-alhabsyi said...

HAHA. mesti. home sweet home. HAHAHA

nabila faryzza said...

budak2 yg g skulah naik boat tu, smpai sekolah mesti lencun.

idah-alhabsyi said...

@eja: haa tu lah. bot tu laju kot.