Sunday, August 7, 2011

Cerita sedih

Assalamualaikum semua . :)

selamat berpuasa korang . amacam, puasa still penuh tak ni sampai hari ke 6? hihi . hopefully semua okay lah ye .

aku abc dari kelmarin . heee :PP

okay okay, sebenarnye cerite sedih yang nak cakap tu bukan ape . korang penah tengok cerita Hachiko tak?


alaaa citer pasal anjing yang tunggu tuan dia sampai 9 tahun tu? mesti penah tengok kan? kan?

hehe . actually aku baru tengok semalam, banyak kali dah sebenarnya . suka sangat cerita tu . sukaaaaaaaa

the dog is really cute okay, and the fact that Hachii waits for his owner for like 9 years is really moving .
tengok banyak kali pun, confirm setiap kali tengok tu menagis . ayoyo .
tatau macamane nak tahan, i guess i really love animals so much . heee :D


 huuuuu . sedih bila part Hachii pergi stesen keretapi everyday sampai dia pun haggard and kotor, but still tunggu tuan dia sampai dia last last sakit tua, kan? Allah! sedih .

haa satu lagi cita Marley & Me . 

okay sebenarnya cite ni aku nak highlite kat anjing tu . cerita ni pun sedih jugak . sebab anjing tu (a.k.a Marley) last last the owner found out Marley ade tumor and they need to bring him down . 
haiwan kalau dia nak mati dah dia tak kan mati depan tuan dia, korang perasan tak?
so Marley ni lebih kurang jugak . he got a tumor but then he doesnt want his owner to know sampai la dia da tahap kritikal .
kesian sangat . aku nangis nangis kot tengok . heee


ye, cerita cerita tentang haiwan ni memang mudah sangat nak buat aku menangis .

cerita romantik, sorry lah ye, ade certain certain je yang boleh buat aku betul2 menangis . HAHA :P

P/S : aku semestinya suka sangat kucing, korang macamane? :))
.

9 comments:

iMBobo said...

ni mesti penyayang haiwan :) ada bela pet x?

nabila faryzza said...

yess, awk sememangnya pencinta haiwan. bagus la. hehe :)
eja ni, even kucing pun takot kak. HAHA!

Maira said...

hachi sgt cute kannn....

starscream aisyah said...

yup, agree sngat, bila pet nak mati, dia x kan mati depan tuan dia, dah bnyak experience mcam ni, sedey gila :'(

idah-alhabsyi said...

@imbobo : ade, tapi sebab byk kali mati so sekarang tak bela dah.
haha :P

idah-alhabsyi said...

@eja: alaaa, kucing yang comel tu pun takut.
weee :P

idah-alhabsyi said...

@maira: ye, hachi tersangatlah comellll ;)

@aisyah: huhu. aku pun penah rase.
tibe tibe hilang kan.
so kita faham la kenapa. huu :'(

cha zainol said...

ni yang rasa nak tengok ni =='

idah-alhabsyi said...

@cha zainol: ye, ye, kene tengok ni, mesti! hehe