Saturday, August 27, 2011

aku ke yang tak betul?

Assalamualaikum semua :)

okay la straight to the point ye . ekceli semalam aku pergi bazar Ramadhan kat Tg Api . siapa siapa orang Kuantan tahu lah kat mane . hehe . anyway thats not the point okay .

tiba tiba semalam teringin la plak nak makan Sekaya . korang tahu kan sekaya tu ape? alaa kuih yang made of telur, santan and gula tu . so yesterday i saw this one stall jual kuih tu kan, and beli lah RM1.

tapi kan, mahal kot . korang tahu tak seringgit tu dia bagi dua ketul je . and kalau dua ketul besar sikit oke jugak, ni seketul tu saiz macam ibu jari kaki aku je . ngap sekali dah, habis . haiiyaaaaaaa


korang boleh compare kan dengan kuih Beronok kat sebelah tu . tu pun worth seringgit . tapi banyak la jugak dia bagi . so kenapa eh? buat Sekaya mahal ke kos diaa? aaaaaaaaa aku mengidam Sekaya lagi nih, tak cukup lagi makan semalam :P

P/S: family aku sume panggil kuih sagu tu Beronok, tapi aku tak sure korang panggil nama pe . hehe


.

6 comments:

Nurnasihah Shahbuddin said...

Nm pun sekaya, mestilah mhl idah oiii. Hahaha.

shida said...

apesal macam aku tak penah dengar kuih2 yang ko sebot ni -.-

idahMOMOE said...

@ciq ah: hehe, yeke? tu lah. nak buat sendiri pun tak sanggup kuar duit. wahaha! :P

idahMOMOE said...

@kecik: emm. tu lah. enta ko. aku kampung sket. hahahaha ;P

nabila faryzza said...

alaaahai. tak berbaloi betul. kecik ibu jari je, rm1 utk 2? tak tanya org yg jual tu ke? asal mahal sangat? ntah2 dia tersilap bg ke.

idahMOMOE said...

@eja: entah la, malas nak tanya. akak tu tak mesra lansung. takde selera nak tnye. HAHA