Wednesday, March 16, 2011

Kenapa budak kecik pun ada blog?

Assalamualaikum. hello . hai . ni hao . konichiwa . okay, merapu tu mende wajib bagi  saya . eh, macam you tak kenal I . *betul merapu* haha . 

biar aku straight to the point je k kali ni . yang aku nak serabut ni ialah, "kenapa budak kecik pun ada blog?" haaa . satu persoalan kat situ ye . 

okay, walaupun aku ni boleh dikatakan beginner dalam berblogging ni, tapi soalan tu memang menjadi satu tanda tanya kat diri aku ni . yelah, budak umur 14 tahun pun ade blog . adik, adik takde keje sekolah ke? or parents adik tak kesah ke adik main bebelog nih? boleh pula ada boifren yang umur setahun tua . hmm . betapa mudah adik adik kita nih terjebak dalam kancah teknologi nih . haha .

*tenkiu encek google*

seingat aku, zaman aku dulu paling koman pun umur 15 baru ada friendster . tak tahu la pula kalau time tu aku yang ketinggalan zaman . haha . atau mungkin zaman sekarang da lain? ye la kan, sekarang budak 9 tahun pun ada yang pakai fon ke sekolah . perlukah? hurhurhur .

actually sepatutnya adik adik kita ni should be focusing on school . takde apa yang lagi best selain pengalaman sekolah kan? percaya lah, dah masuk universiti nanti apa yang korang akan rindu ialah zaman skolah . takbest la kalau habis sekolah je terus ngadap blogspot nih . patutnya kene main cop cop tiang dulu *eh tu zaman sekolah rendah da* 

anyway, apa yang nak ditekankan kat sini ialah our days of shooling shouldnt be wasted on things that would not guarantee our future kan? tapi kalau dah bebelog hang tu buat duit cek nak habaq pa . jadi full time blogger je la senang . kan? HAHA

p/s : sila tembak saya dengan pendapat anda .
.

4 comments:

nabila faryzza said...

siyes rindu main cop cop tiang tuuu. HAHA! :D

idah-alhabsyi said...

kann? mesti sume penah main cop cop tiang tu masa sekolah dulu.. ngeee ;)

shida said...

haha. tak payah nak jakun sangat. ade budak follow aku dekat blog tu paling muda umo dia 11 tahun sekarang. dekat tumblr 10 tahun pun orang reblog pasal love, heartbroken, sex, and things about coupling and stuff. haha. lawak memang lawak, tapi tu memang realiti dah. tak boleh nak watpe. :/

idah-alhabsyi said...

memang jakun doh, aku kan beginner bende2 blog nih. HAHA.
realiti realiti ==""