Friday, March 6, 2015

Sweetree Korean Restaurant, Ampang

Salam pembuka bicara.

Ever heard of the name Sweetree? Actually cerita ni dah basi, tapi sebab memang menarik makan dekat sini so kena cerita jugak. hehe. If u gais suka makanan korea, then this is one place worth trying for. Ni bukan takat level level seoul garden tu, ni level makan pancake sayur tau. Hahaha


We ordered 
1) Deobeokki (Rice Cake)
2) Bibimbap (Mixed Rice)
3) Bulgogi with rice (Rice served with meat)
4) Kimchi, Corn, Sausage (Side Dishes)
5) Vege Pancake (tak ingat nama korea dia apa)

It is safe to say semua makanan yang kami order taste goooooood. Walaupun tekak ni tekak melayu, but their food is quite good, ok. But i have to say, you need to open up your mind sikit la sebab dah nama pun makanan korea, jadinya ada taste dia a bit different to our pallete here and there. Diorang memang suka manis dalam masakan. Tapi yang kitorang order memang semua nya masuk la kat tekak ni. Hehe. Pancake dia sedap. Bibimbap pon ok. Kimchi lagi lah masam, rasa jeruk kan. But it was all goooood hamboihh gitu. Hehe

Anyway, kalau korang nak try, visit Sweetree Official Website ok :)

Oh & P/S: Restoran ni halal tauuu. Selamat mencubaaa!
.

3 comments:

Anis Farhana Aliman said...
This comment has been removed by the author.
Anis Farhana Aliman said...

nama dia pajeon ;D

www.thethinkerbelle.com

idah_shi said...

Oh yeke. Thanks awak!
Kite tak biasa makan so tak ingat. Haha :)