Durian Cupcakes

Assalamualaikum :)

Harini ada banyak sangat durian kat rumah, so sebab terlebih rajin buat lah durian cupcakes ni. Orang lain tengah kelam kabut ngan Durian Crepe, kita keep calm and bake Durian cupcakes instead okayy. Haha

Bater dia sama je macam resipi cupcake lain dalam blog ni, macam Banana cupcakes tu. Kali ni guna durian instead of pisang :)

225 gm self raising flour
225 gm gula
225 gm butter
4 biji telur
1ts baking powder
vanilla essence
Durian (ikut kesukaan banyak mana hihi)

As usual, beat the butter and sugar together until they mixed well and kembang. Then masuk kan telur one by one and beat lagi sampai kembang. Add the vanilla essence and quarter of the durian. Durian actually boleh je letak semua and beat pakai beater, sebab kalau nak durian tu cam halus boleh beat sekali masa ni. Kalau tak boleh kaup balikkan time dengan tepung nanti :) macam mine yg selebihnya dp quarter td gaul pakai tangan je selang selikan dengan tepung. Hihi


 Dont forget to pre heat the oven to 175 degrees. Bake for about 20 mins :)



Okay selamat mencuba :).

1 comment:

ZWAN SABRI said...

teringin nak rasa.. x pernah rasa lagi durian cup cake.. huhu