Friday, May 18, 2012

Pulau Perhentian Trip

Assalamualaikum.

hey its been long time lah tak update. ni semua sebab aku gigih gila pergi trip. sampai 3 tempat dalam masa 6 hari. gila tak gila. konon nak release tension lah kan lepas hantar dissert minggu lepas, but it turned out way more tiring than before. amik kau. HAHA

anyway, khamis lepas ku pergi Perhentian, alaa tempat yang famous kalau nak snorkelling tu. and yeah i went there and it was awesome. this is the second time snorkeling for me. pergi snorkelling sampai sunburn. dah la ku ni memang hitam, lagilah hitam jadinye. hikss so jom layan gambar duluuu, sorry pkai fon je, slr malas nak jaga kalau bawak


credits to Shah for this picture :) me in the red, Aki kat sebelah :P



masa mula mula sampai punya gambar. snap dulu. arrived around 11am on Friday.


weve stayed here


oh yess ni dekat Long Beach. petang Jumaat tu kitorang ramai2 turun lepak kat sini. mandi pantai dulu seround. haha


@Long Beach :)
some of my friends on the trip, Wiwie and Dilah!


Actually breakfast ni memang dapat sebab kitorang macam duduk kat chalet suite masa tu. so ada complimentary breakfast. Alhamdulillah merasa. hee. sepatutnya tak dapat duduk kat chalet yang cantik ni pun tapi sb bilik kat bawah dah full house so kitorang dapat bilik atas bukit yang menghadap pantai. memang cantik view dia :)



me and him! all getting geared up to snorkel! :D



ohh these are Snickers shake and MnM shake. serius sedap weh tak tipuuu. dia mcam blend snickers bar dengan ais pastu jadilah shake. best gilaaa!

ketam bakar ni 2 for rm15. terbaikkk jugak


hehe thats my hand yang pegang batu karang. haha excited weh! suka gambar ni sebab sume orang berkumpul satu tempat semata mata nak masuk frame. comel je. haha credits to Shah for this picture. :)

ini view sunrise dekat Long Beach. gigih kot daki bukit turun bukit masuk utan keluar hutan just to see the sunrise. tapi time ni cam dah pukul 7. dah naik sangat dah matahari time ni. nampak macam sunset pun ada. haha


geng yang main frisbee plate kat tepi pantai. tenang sangat rasa masa ni :)


breakfast ni kat Ombak. bapak mahal gila i tell you. omellete dia rm13, pancake sahaja rm8. i dont know what else to say sebab kitorang saja p gatal2 makan kat situ jugak. konon nak breakfast date by the beach lah. haha tapi memang best view dia. takpe lah mahal pun. bukan selalu. hee

penyu ni live tau. budak nama Aqasha tolong kitorang snap gambar ni. aku tak sure brape kaki dalam penyu ni sebab semua orang tak berani sangat nak menyelam, biasalah semua orang bandar kot mana berani. haha.  tp budak tu dah biasa duduk laut kan, so dia rilek je p nyelam depan muka penyu tu and snap gambar ni. T.T



Subhanallah air dia memang clear and cantik. macam gel. but sebenarnya air ni memang masin. the clearer the water the saltier it is. masuk rembesan sikit je kat sebeleh mata aku haritu terus rasa macam nak pengsan. haha serius masin gilaa.

time ni nak balik dah. heuheuheu :P

anyway, we had so much fun there. aku memang suka snorkelling2 ni. best. hehe. korang boleh la try pergi Perhentian. kitorang pergi 6 snorkelling point, includes turtle point and sharks point. the view was really nice. and it will be way awesome kalau nak honeymoon kat sini. got private beach somemore :P

p/s: credits to Shah for all the underwater pictures! cos mine was broken on the way to the Pulau. later update Trip site visit pulak k. stay tuned :P.

6 comments:

engkumira. said...

rashidah, bestnye perhentian ! jeles tengok, hehe :D berapa ong cost nya pegi sane ?

idahMOMOE said...

memang best! mira kena try pergi. hehe.
rm260 per head from jetty including snorkelling six checkpoint, makan 5 kali sehari. snorkelling gear sume provide :)

engkumira. said...

wahh, berbaloi jugak, berapa hari idah ?

nabila faryzza said...

seronoknya!!! pergi dengan budak budak kelas ke ape ni? mcm best je! nak pergi jugak la one day. hee

idahMOMOE said...

mira: 3hari je, tapi memang superb lah. hehe

idahMOMOE said...

eja: seriously seronok! pergi dengan kelas en Abe. haha kelas H. :P
Eja kena pergi tau!