The Rise of The Planet of The Apes: Review

okay33, harini aku layan cite Planet of the apes pulak. alaa cite pasal chimps tu .
cite ni baru kuar minggu lepas . 


haha tak habis habis aku ni kan dengan movie haiwan -,-""

anyway, cite ni oke la . cgi dia mantop . tapi33, part yang tak brape best tu, cite ni dia macam tunujuk animal cruelty lah . && ade banyak scene pukul memukul the chimps . kesian okay . tak sanggup nak tengok .
da lah dorang banyak buat animal testing, or lebih tepat lagi, chimps testing . hehe
but still, cite ni untuk orang macam aku macam tak appropriate sangat lah untuk ditonton .

even kakak aku pun nangis tengok cite ni . haa . see? aku pun tak paham lah nangis sebab ape, mungkin sedih time si Caesar ni kene kurung kot .


okay chimp yang ni nama dia caesar, mase baby die kiut sangat . bila dia besar and jadi bijak as manusia, macam ni la jadinye .
kalau korang nak tahu pasal ape cite ni, korang kena la tengok ye ;)

Rating: 3/5

P/S: lepas tengok cite ni terus rase monyet ni creepy pulak . emm
.

5 comments:

RojakPunya.blogspot.com said...

masa tido ada termimpi berok tak? haha

idah-alhabsyi said...

tu la, nasib baik takde. HAHA

Apel D. Doragon said...

idah ni pencinta binatang ke.. hehe no offense tau tp bg sy chimpanzi ni natang paling kurang aja n aggresif kan.. tgk kat n geo je pun.. kekeke..

Apel D. Doragon said...

idah ni pencinta binatang ke.. hehe no offense tau tp bg sy chimpanzi ni natang paling kurang aja n aggresif kan.. tgk kat n geo je pun.. kekeke..

idah-alhabsyi said...

haha, itulah. tahu jugak pasal tu.
ta brape minat sgt chimps.
takut, sebab macam orang. HAHA :P