Wednesday, June 1, 2011

PEANUT BUTTER CUPCAKES

okay based on my previous entry, aku nak share la satu resipi iaitu Peanut Butter Cuppies :)

haaa resipi ni biase je and takde pakai cupcake mix yang da siap tu *saje menyusahkan diri* dulu masa muda muda memang rajin pakai mix yang da siap tu . kihkih . tapi semalam rajin pulak kan so buat la cuppies yang berperisa peanut butter ni .

so sape sape yang suka peanut butter ni boleh la try :)

ingredients :

55g butter
225g flour
225g light brown sugar
115g crunchy peanut butter
2tsp baking powder
100ml milk
2 eggs

1. preheat oven dulu 185C
2. as usual mix the butter, brown sugar and peanut butter together until well mixed
3. masukkan telur one by one . tapi sebelum tu telur tu da lightly beaten
4. agak agak da kembang tu boleh la mix dengan tepung sikit sikit diselang seli dengan susu . *baking powder da sifted sekali dengan tepung*

soo taaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ni baru masuk dalam papercup lah . hihi

bater dia . da abes baru nak amik gmbar . takpe takpe . haha

then masuk dalam oven, standard 185C for 20-25mins

TARAAAAAAAAAA! ni baru betul . kehkeh

terliur tak terliur tak? kalau tak tape, aku makan sorang sorang . haha :P

anyway, aku tak buat topping lagi mase ni, sebab mase tu tengah pikir nak buat ke tak nak buat ke tak . emm hihi . korang boleh buat topping either cream cheese ke, icing ke, even pkai mousse pun boleh .

selamat mencuba uoollssss! :)).

2 comments:

starscream aisyah said...

wahhhhhhhhh, pos kedah sikit, heee :D

idah-alhabsyi said...

hahaha. da abes pun ecah :P