Friday, June 3, 2011

HELLO~~

me : Hello, J* ** Consult. 

him : Hello, Pn Siti (bukan nama sebenar) ada?

me : Ni siapa ya?

him : Saya En. Kamal (bukan nama sebenar), daripada ** Construction .

me : Sekejap ya, saya transfer .

*********

Beberapa minit kemudian .

Pn Siti : Shida, tadi En. Kamal bagitahu saya suh bagitahu awak, tadi cara awak jawab telefon tu macam tak sesuai lah . 

me : haa?

Pn. Siti : yang Shida tanya, "Ni siapa ya?" Dia cakap macam cakap dengan kawan je . Tak official macam tu . Patut nya kene tanya cam "Encik ni siapa ya?" Baru betul .

me : oh . err . okey okey .

********

wait a minute, i'm just a substitute here, and i didnt go to communication skills class . so what? macam lah aku tahu nak cakap proper cemana . dang . bengang betul aku tadi . dah habis polite kot aku cakap dengan dia . 

aku datang praktikal bukan untuk saja saja nak jawab panggilan telefon . aku datang nak belaja mende QS . okay? ada paham? 


WAH MARAH BETUL MAKCIK NI . HAHAHA :P
.

7 comments:

Atheera said...

biasalah tu kena tegur mse praktikal. sabar je lah kan.

shida said...

hah. i feel it =.=

idah-alhabsyi said...

oyyeaaahhhh. HAHA o.O

starscream aisyah said...

sabo je la kak, chill :D

liyanafauzi said...

HAHA !betol2 dtg prctical sbgai qs bukannya kerani..
mcm akak qs tmpt aku,ada akk kerani tu suh sapu ofie skit. pastu die g sembur akk kerani tu "amboi igt ni rumah apa nak suh org sapu2 nie,nak suh sapu HIRE cleaner laa !" trus snyapp ofis tu..

idah-alhabsyi said...

starscream : sabor je la ni dik. tapi pasni takmo angkat tepon dah . HAHA

idah-alhabsyi said...

liyanafauzi: hemm. tu la kan? aku malas da nk pikir ni . nak bg keje, bagi. tapi jangan la tegur cam aku ni dapat gaji rm2K sebulan. kehkeh